Velkommen til helgekurs i surdeigsbaking!
Ida fra «Surdeigshimmelriket» ønsker med dette kurset å inspirere deg til å utforske surdeigens vidunderlige smaksrike verden. Visste du for eksempel at ved å bruke surdeig som hevemiddel i brøddeigen, vil melet du bruker fermenteres og dermed frigi mer smak enn ved bruk av gjær og i tillegg gjøre baksten mye lettere fordøyelig for kroppen din?
På dette kurset får du bli godt kjent med surdeigstarteren og alt du kan bruke den til. Du vil få med deg oppskriftene på det vi lager og tips og triks til hvordan du best mulig kan bake når du kommer hjem igjen.
Visste du at du kan ha surdeigstarter i pannekakerøra, dumplingsdeigen og i sjokoladekjeks? Du får selvsagt også bakt mye godt og alt du baker får du med deg hjem. Du får blant annet prøvd deg på verdens enkleste surdeigsbrød og å bruke surdeigstarteren når du skal bake søt hvetebakst. «Surdeigshimmelriket» er en kursvirksomhet drevet av Ida Julie Mørk Albertsen. Hun startet den i 2018.
Ida er en engasjert surdeigsbaker og kursleder, som holder kurs over hele landet.
Surdeigshimmelriket har arrangert både egne kurs og i samarbeid med flere ulike aktører som Norges Cøliakiforening i Oslo og Akershus, Matkurs.no, Bakeriet Kveitemjøl og Explore Travel. Nå kommer hun tilbake til vakre Nøsen hvor hun har holdt kurs to ganger tidligere.
Dette kurset har kun 10 plasser, så her er det førstemann til mølla.
P.S. Og du, vil du vite litt mer om Ida? Sjekk ut Surdeigshimmelriket på instagram da vel, eller nettsiden hennes: www.surdeigskurs.no.
Program
Fredag
16.00-18.00 Ankomst
18.00 Middag
19.30-20.15 Vi samles for en liten introduksjon av helgas opplegg og du får mate din helt egne surdeigstarter.
Lørdag
09.00 Frokost
10.00-12.00 Teori om surdeig, søt surdeig og forming av kanelsnurrer.
13.00 Lunsj
15.00-16.30 Litt om urkorn. Vi maler korn på melmølle, setter brøddeig og lager surdeigskjeks.
18.00 Middag
19.00-20.00 Ida steker kanelsnurrene og kjeksen. Kom og vær med hvis du vil, eller kom og hent den ferdigstekte baksten ca. kl. 20.00.
Søndag
09.00 Frokost
10.00 Pakking, utsjekking og fritid
13.00 Lunsj
14.00-15.00 Vi samles etter lunsj for å snitte og steke deigene og en liten oppsummering.
Priser per person:
Enkeltrom: 4400 kr
Tomannsrom (2 personer på rommet): 4000 kr
Delt rom (4 personer på rommet): 3600 kr
Prisen inkluderer:
Overnatting i to netter på Nøsen Yoga og Fjellhotell
Alle bakekurs og forelesninger
Utleie av utstyr og ingredienser
Yoga praksis
Tre sunne vegetarretter om dagen
Utfyllende te og kaffe
Sengetøy og håndklær