Velkommen til helgekurs i surdeigsbaking!

Ida fra «Surdeigshimmelriket» ønsker med dette kurset å inspirere deg til å utforske surdeigens vidunderlige smaksrike verden. Visste du for eksempel at ved å bruke surdeig som hevemiddel i brøddeigen, vil melet du bruker fermenteres og dermed frigi mer smak enn ved bruk av gjær og i tillegg gjøre baksten mye lettere fordøyelig for kroppen din?

På dette kurset får du bli godt kjent med surdeigstarteren og alt du kan bruke den til. Du vil få med deg oppskriftene på det vi lager og tips og triks til hvordan du best mulig kan bake når du kommer hjem igjen.

Visste du at du kan ha surdeigstarter i pannekakerøra, dumplingsdeigen og i sjokoladekjeks? Du får selvsagt også bakt mye godt og alt du baker får du med deg hjem. Du får blant annet prøvd deg på verdens enkleste surdeigsbrød og å bruke surdeigstarteren når du skal bake søt hvetebakst. «Surdeigshimmelriket» er en kursvirksomhet drevet av Ida Julie Mørk Albertsen. Hun startet den i 2018. 

Ida er en engasjert surdeigsbaker og kursleder, som holder kurs over hele landet.

Surdeigshimmelriket har arrangert både egne kurs og i samarbeid med flere ulike aktører som Norges Cøliakiforening i Oslo og Akershus, Matkurs.no, Bakeriet Kveitemjøl og Explore Travel. Nå kommer hun tilbake til vakre Nøsen hvor hun har holdt kurs to ganger tidligere.

Dette kurset har kun 10 plasser, så her er det førstemann til mølla.

P.S. Og du, vil du vite litt mer om Ida? Sjekk ut Surdeigshimmelriket på instagram da vel, eller nettsiden hennes: www.surdeigskurs.no.

Program

Fredag

  • 16.00-18.00 Ankomst

  • 18.00 Middag

  • 19.30-20.15 Vi samles for en liten introduksjon av helgas opplegg og du får mate din helt                             egne surdeigstarter.

Lørdag

  • 09.00  Frokost

  • 10.00-12.00 Teori om surdeig, søt surdeig og forming av kanelsnurrer.

  • 13.00   Lunsj

  • 15.00-16.30 Litt om urkorn. Vi maler korn på melmølle, setter brøddeig og lager surdeigskjeks.

  • 18.00   Middag

  • 19.00-20.00  Ida steker kanelsnurrene og kjeksen. Kom og vær med hvis du vil, eller kom og hent den ferdigstekte baksten ca. kl. 20.00.

Søndag

  • 09.00   Frokost

  • 10.00 Pakking, utsjekking og fritid

  • 13.00 Lunsj

  • 14.00-15.00   Vi samles etter lunsj for å snitte og steke deigene og en liten oppsummering.

  • Priser per person:

Enkeltrom: 4400 kr

Tomannsrom (2 personer på rommet): 4000 kr

Delt rom (4 personer på rommet): 3600 kr

Prisen inkluderer:

  • Overnatting i to netter på Nøsen Yoga og Fjellhotell

  • Alle bakekurs og forelesninger

  • Utleie av utstyr og ingredienser

  • Yoga praksis

  • Tre sunne vegetarretter om dagen

  • Utfyllende te og kaffe

  • Sengetøy og håndklær