• Panoramavegen
  • Oppland, 2960

“En nærende retreat med fokus på hjerte, sjel og kropp - gjennom dans, yoga, kreative og terapeutiske metoder”

Momentum inviterer til et avbrekk fra hverdagen med påfyll som kan nære deg lenge inn i høstmørket og vinteren. Denne helgen skapes det et rom for deg med hjerteåpnende og nærende yogatimer -samt  en mulighet til å dykke ned i kroppens, sjelens og hjertes språk gjennom dans, fri bevegelse og kreative uttrykk som maling og skriving.

Nøsen Yoga og Fjellhotell ligger vakkert til i idylliske omgivelser som innbyr til rekreasjon, ro og stillhet. Det vil også være satt av tid innimellom øktene  til egentid i naturen eller med en god bok. Du får også servert næringsrike, sunne og gode vegetariske måltider. Hele helgen kan dermed nytes til det fulle, og virkelig gi deg det du trenger av påfyll for å gjøre helgen komplett for deg.

Momentum består av Mira Hopland og Magnhild Marie Krog. De tilbyr tilrettelagte kurs, retreats og workshops. De henter inspirasjon fra flere fagområder, og metodene de bruker er hentet fra Yoga, moderne samtidsdans, autentisk bevegelse, kreative og terapeutiske metoder fra kunst og uttrykksterapi, danseterapi og psykomotorisk fysioterapi. Mira og Magnhild er erfarne lærere, og er vant til å undervise alle nivåer og aldersgrupper. Alle med interesse og nysgjerrighet for å fordype seg inn i kroppslige og kreative uttrykk er hjertelig velkomne, uansett bakgrunn.

MAGNHILD MARIE KROG:

Magnhild er psykomotorisk fysioterapeut, barnefysioterapeut, yogalærer og dansepedagog. Hun er spesielt opptatt av hvordan livet vårt setter spor i kroppene, og hvordan pusten og kroppen  påvirkes av det livet vi lever. Magnhild har en holistisk tilnærming til kropp, sinn, sjel og følelser, der alt henger sammen og påvirker hverandre. Hun tilrettelegger for opplevelser og utforsking i sine timer og kurs,  og hun elsker når elevene eller deltakerne gjør egne oppdagelser og valg ,  og med det lytter til egen kropp og lar seg påvirke/bli berørt. Magnhild har lang undervisningserfaring i bevegelse og kroppsterapi/psykomotorisk fysioterapi i gruppe og individuelt. Hun underviser flere yogaformer, både rolige og mer dynamiske, men har spesielt hjerte for rolige former som yin,restorativ, meditasjon og yoga Nidra. Hun er varm, leken og utforskende i sin fremtoning og hennes vennlige vesen gjør at du raskt føler deg trygg i hennes nærvær.

MIRA HOPLAND

Mira er kunst- og uttrykksterapeut, yogalærer og dansepedagog. Hun  har en bachelorgrad i moderne samtidsdans med fordypning i konfluent pedagogikk og  bevegelsesveiledning fra Den Norske Balletthøyskolen.( 2006-2009) Hun har flere yogautdannelser; Hatha Yoga, Vinyasa Yoga og utdanner seg nå innen traumesensitiv yoga. Hun har over tolv års erfaring med dans, bevegelse og yogarettet undervisning.  Mira har alltid vært opptatt av å jobbe kreativt og kroppsfokusert og synes det er spennende å kunne kombinere dans, bevegelse, yoga sammen med terapeutiske, kunstneriske og kreative metoder. Som kunst- og uttrykksterapeut har hun holdt gruppeterapi og fulgt opp klienter individuelt. Hun er spesielt opptatt av hvordan en kan møte og kommunisere med kroppen- og hvordan kunstneriske språk og uttrykk kan vise oss veier til autentisitet, ressurser og transformasjon. Hun elsker å se hvordan arbeidet igangsetter helende og vitaliserende endringsprosesser i eget og andres liv.  Mira oppleves engasjert, tilstedeværende og nær når hun underviser. Ved siden av arbeidet med Momentum, jobber Mira som kunst- og uttrykksterapeut og miljøterapeut ved medisinfri avdeling på DPS Nedre Romerike.

Program

Fredag  “Intentions”

17.00- 18.00 Velkomstsirkel

18.00 Middag

19.30- 20.45 Yin Yoga

 

Lørdag “Explorations”

08.oo- 09.00 Morgenflyt Yoga

11.00- 13.00 Kreativt laboratorium- dans, bevegelse & kreative uttrykksformer

13.00 Lunsj

Egentid

16.30- 18.00 Kreativt laboratorium- dans, bevegelse & kreative uttrykksformer

18.00 Middag

19.30-20. 45 Restorativ og Yoga Nidra

 

Søndag “Integrations”

08.00- 09.00 Morgenflyt Yoga

09.00 Frokost

11.00- 13.00  Kreativt laboratorium- dans, bevegelse & kreative uttrykksformer

13.00 Lunsj

14.00 Avreise

* Programmet er med forbehold om endringer

Mer informasjon om metodene:

Kreativt laboratorium-  dans, bevegelse & kreative uttrykksformer

I det kreative laboratoriet ønsker vi å skape et utforskende rom hvor du gjennom dans, bevegelse og kreative uttrykksformer som maling,tegning og skriving kan få en dypere kontakt med kropp, sjel og hjertet. Vi kombinerer metoder fra moderne samtidsdans, danseterapi og fridans sammen med kreative og terapeutiske metoder fra kunst- og uttrykksterapi.

På en leken og ufarlig måte kommer vi til å forske på bevegelse av kroppen, både ledet og fritt.  Vi søker å få kontakt med kroppen, gi den et uttrykk som både kommuniserer innover og utover. Vi bruker enkle elementer fra moderne samtidsdans, danseterapi og fridans.  Du trenger ingen erfaring fra dans, bare en nysgjerrighet for å gå inn i bevegelse på nye og spennende måter.

Vi bruker også kreative metoder fra kunst- og uttrykksterapi for å gå inn i en kreativ prosess. Gjennom maling, bevegelse, musikk, tegning og skriving åpner vi opp for at du kan uttrykke deg kreativt og- og få tilgang på nye perspektiver og potensialer. Ditt kreative landskap kan gi deg nye innsikter og være kilde til inspirasjon og påfyll. Metodene som brukes krever ingen forkunnskaper eller ferdigheter.

Morgenflyt Yoga:

En flytende yogatime der vi får i gang kroppen. Timen er inspirert av vinyasayoga, der fokus er på å synkronisere pust og bevegelse til en vedvarende flyt. Vi flyter oss fra posisjon til posisjon,og får igang kroppen på en skånsom måte. Det blir også rom for rolige strekker og avspenning i denne timen.

Yin Yoga:

En rolig yin-yogatime der vi skal strekke ut muskulatur og bindevev. Vi blir lenge i hver posisjon for å ikke bare strekke på muskulatur, men også det trege bindevevet/fascien. På slutten av timen har vi en lengre avspennining fot å roe oss helt ned.

Restorative og yoga nidra

En rolig og restorativ yogatime. Vi finner gode hvilestillinger som roer nervesystemet og på slutten av timen guides en lengre Yoga Nidra/dybdeavspenning. Denne timen er en helt rolig og deilig time som gjør deg klar for senga etterpå.

Ta med:

  • Yogamatte og annet utstyr du har f.eks. øyepose, bolster, klosser (det er også mulig å låne)

  • Teppe eller sjal og varme sokker til avspenning

  • Notatbok og penn

  • Tøfler/innesko

  • Behagelige klær som du kan bevege deg i

  • Turklær hvis du ønsker å bruke pauser til dette.

              

Pris

Enkeltrom: 4900 kr per person

Tomannsrom (maks 2 personer per rom): 4500 kr per person

Flermannsrom (maks 3-4 personer per rom): 3900 kr per person

Pris inkluderer:

  • 2 x overnatting på flermanns-/dobbelt/enkeltrom (ta kontakt med Nøsen for romdeling)

  • Tre vegetariske måltider per dag

  • Prisen inkluderer ikke transport til/fra stasjonen hvis du kommer med tog eller buss